Nu een uitvaart? Bel ons nu: 088 – 848 82 27
24/7 Online

Veelgestelde vragen: uitvaartpakketten: cremeren of begraven

Welke pakketten biedt ThuisUitvaart.nl?

Op ThuisUitvaart.nl kun je kiezen uit 2 zorgvuldig samengestelde pakketten met producten en diensten die een waardig afscheid thuis mogelijk maken voor iedereen.

Pakket Crematie:
Een opbaring thuis, inclusief alle benodigde formaliteiten en materialen, gevolgd door een crematie. 

Pakket Begrafenis:
Een opbaring thuis, inclusief alle benodigde formaliteiten en materialen, gevolgd door een begrafenis. 

Wij hebben extra wensen. Wat nu?

Hebben jullie naast het gekozen pakket nog extra wensen, zoals bijvoorbeeld bloemen of rouwkaarten?  Dan kun je deze eenvoudig bijbestellen. Op de pagina met het gewenste pakket staan, onderaan, extra mogelijkheden. 

Hebben jullie nog meer wensen? Willen jullie bij voorbeeld mee naar de begraafplaats of het crematorium?  Dan kun je ons het beste even bellen op  088 – 848 82 27 of een e-mail sturen naar info@thuisuitvaart.nl. Dan kunnen we jullie wensen bespreken.

We zorgen ervoor dat we alle wensen realiseren, voor zover (wettelijk) mogelijk. 

Wat zijn de voor- en nadelen van een pakketuitvaart?

Bij een pakketuitvaart kopen we de belangrijkste onderdelen van een uitvaart tegen scherpe tarieven in. Bovendien kunnen jullie er op vertrouwen dat er niets vergeten wordt omdat de basis goed geregeld is. 

Nadeel kan zijn dat jullie mogelijk afwijkende wensen hebben. Wees gerust. We kunnen al jullie wensen mogelijk maken zodat jullie uiteindelijk precies de uitvaart krijgen zoals je die wenst. Hebben jullie afwijkende wensen? Neem dan contact op. Dat kan telefonisch (06-4897 4500) of via e-mail (info@thuisuitvaart.nl). 


Kunnen we van uitvaartpakket veranderen?

Ja, als jullie er gaandeweg achter komt dat je toch een ander pakket wenst, kun je van pakket wisselen. Bijvoorbeeld als je toch liever kiest voor een crematie in plaats van een begrafenis, of andersom. Dit kan tot 2 dagen voor de uitvaartdatum. Later wijzigen kan moeilijk zijn omdat de agenda van een crematorium of begraafplaats al volgeboekt kan zijn. Laat ons snel weten als je iets wilt wijzigen en we sturen zo spoedig mogelijk een nieuwe, aangepaste begroting. Zo komen jullie nooit voor verrassingen te staan.

Wat zijn de voorwaarden van de uitvaartpakketten?

Voorwaarden van toepassing op de uitvaartpakketten op ThuisUitvaart.nl zijn: 

* Bij de pakketten wordt gebruik gemaakt van de door ons geselecteerde crematoria en begraafplaatsen. Andere crematoria en begraafplaatsen zijn mogelijk tegen eventuele meerkosten.
* Ons aanbod geldt voor heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.
* Kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden zijn voor eigen rekening.
* Voor de uitvaartkist wordt uitgegaan van standaard afmetingen. Afwijkende afmetingen zijn mogelijk tegen meerkosten. 

Kan ik elk crematorium kiezen?

Bij ThuisUitvaart.nl nemen jullie afscheid van de overledene bij de deur (of tuin) van uw eigen huis. De feitelijke, technische crematie vindt plaats in het crematorium van onze keuze. Daar profiteren jullie van want zo blijft de prijs laag. Maar willen jullie toch dat de crematie plaatsvindt in een ander crematorium, dan zullen we de eventuele meerkosten tegen kostprijs doorberekenen. Vanzelfsprekend ontvangen jullie vooraf altijd een offerte.


Hoe zit het met de kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden?

De mortuariumkosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis zijn voor eigen rekening. Het zijn kosten van derden waarvoor wij als uitvaartonderneming geen opdracht hebben gegeven. Wel kan het zo zijn dat de zorginstelling de rekening naar ons stuurt en wij die kosten doorbelasten.

Wil je mortuariumkosten van het ziekenhuis voorkomen? Zorg dan dat je ons op tijd belt. Binnen 3 uur na het overlijden kan een overledene kosteloos uit het mortuarium worden opgehaald. Duurt het langer dan 3 uur, dan zijn mortuaria gerechtigd om kosten voor het gebruik van de koeling in rekening te brengen. Vertel de verpleging duidelijk dat zij uw dierbare niet hoeven te kleden en verzorgen. Dat doen wij al voor jullie, dat zit al in je pakket. Dit laatste geldt ook voor zorginstellingen. Soms geven zij aan dat het personeel het fijn zou vinden jullie dierbare zelf te mogen verzorgen vanwege de band die zij hebben opgebouwd met 'hun' bewoner. Wees je er van bewust dat hier kosten voor in rekening gebracht kunnen worden. Willen jullie dat niet? Vertel de verpleging dan duidelijk dat verzorgen en kleden wordt gedaan door de uitvaartondernemer. Zo kunnen misverstanden en onnodige extra kosten worden voorkomen. 

Hoe kunnen mortuariumkosten worden voorkomen of beperkt?

Als iemand binnen 3 uur na overlijden uit het mortuarium van een ziekenhuis of andere zorginstelling wordt opgehaald, zijn er geen kosten voor het verblijf in het mortuarium. Hoe eerder jullie ons bellen, hoe sneller wij kunnen handelen om kosten te voorkomen door de overledene over te brengen naar ons dienstencentrum. 


Het kan zijn dat het personeel in het zorgcentrum je vraagt of ze de overledene de laatste zorg mogen verlenen. Hoe wel dit heel aardig en hulpvaardig klinkt is het goed om te beseffen dat dit een commerciële vraag is. Want als jullie “ja” zeggen, kun je vaak een rekening tegemoet zien. 
En dat is zonde want de laatste verzorging van de overledene is bij ons altijd inbegrepen. Daar is dus al voor betaald. 


Zit de kist inbegrepen in de prijs?

Een nette uitvaartkist is altijd inbegrepen in de prijs. Het gaat om de spaanplaat kist met eikenprintfolie zoals hieronder afgebeeld. De binnenbekleding is van geplooid satijn. 
Willen jullie toch liever een andere kist, dan is dat mogelijk tegen meerkosten. Jullie kunnen onze collectie kisten bekijken onderaan de pakketpagina's Crematie of Begrafenis bij de Extra mogelijkheden. Bij de module Kisten kunnen jullie de diverse kisten bekijken en de gewenste kist selecteren.

Waarom is er een toeslag voor een extra grote of brede kist?

Een extra grote of brede kist komt minder vaak voor en worden in kleinere hoeveelheden vervaardigd.  Dit leidt tot hogere kosten. Ze moeten vaak speciaal worden gemaakt. 

Gebruiken jullie gerecyclede kisten of kisten met een beschadiging?

Nooit. We hanteren weliswaar scherpe tarieven maar doen NOOIT concessies aan de kwaliteit van onze producten en diensten.

Als ik zelf een kist regel, krijg ik dan korting?

Nee helaas, onze tarieven zijn zo laag omdat we bepaalde diensten als pakket inkopen. Een kist maakt daar onderdeel vanuit. Daarnaast is het zelf regelen van een kist niet altijd voordeliger en kunnen er ook logistieke problemen ontstaan. Kist en overledene moeten min of meer gelijktijdig aanwezig zijn en het transport van een kist kan prijzig zijn. Of in ieder geval meer dan de prijs die jullie bij ons voor een kist betalen als onderdeel van een uitvaartpakket.

Mogen we de overledene zelf verzorgen?

Jazeker, jullie mogen jullie dierbare altijd zelf verzorgen. Onze specialisten kunnen ook samen met jullie de overledene verzorgen. 

Wij willen graag meehelpen met de verzorging van onze dierbare. Kan en mag dat?

Jazeker, jullie mogen jullie dierbare altijd zelf verzorgen of daarbij aanwezig zijn als onze medewerkers jullie dierbare verzorgen. 

Willen jullie dat onze medewerkers de overledene verzorgen, dan kost dat niets extra’s. Willen jullie de gehele verzorging samen met onze medewerkers doen, dan kunnen er meerkosten zijn van € 50 omdat een verzorging met familie meestal langer duurt. Dit geldt niet als jullie alleen de make up willen aanbrengen of het haar van de overledene in model willen brengen.


Is er een toeslag voor een begrafenis of crematie op zaterdag of zondag?

Dat kan maar hoeft niet altijd. Een groot aantal crematoria en begraafplaatsen hebben een weekendtoeslag maar steeds meer crematoria en begraafplaatsen schaffen de weekendtoeslag af. Als jullie een uitvaart op zaterdag of zondag wensen, laat ons dit dan altijd zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we vooraf informeren bij het crematorium of de begraafplaats van jullie keuze zodat we dit mee kunnen nemen in de begroting. Zo kunnen ongewenste verrassingen worden voorkomen. 

Ik wil graag een duurzame uitvaart, een uitvaart die het milieu en de leefomgeving zo min mogelijk belast. Kunnen jullie dat bieden?

Jazeker! Directeur Peter van Schaik van ThuisUitvaart.nl bracht al in 1997 een speciale site uit over de zogenaamde groene uitvaart, lang voordat de naturaverzekeraars zich er mee probeerden te profileren. De site www.groeneuitvaart.nl geeft allerlei praktische tips voor een uitvaart die de leefomgeving zo min mogelijk belast. Als jullie een groene uitvaart wensen kunnen we rekening houden met al deze aspecten en juist die producten en diensten kiezen die zo min mogelijk impact hebben op de leefomgeving. Dus ook voor een duurzame crematie kunnen jullie terecht bij ThuisUitvaart.nl.