Nu een uitvaart? Bel ons nu: 088 – 848 82 27
24/7 Online

Veelgestelde vragen: betalen

Kunnen we betalen?

Je kunt betalen via een bankoverschrijving (internetbankieren). Onze bankgegevens vindt je op de begroting die je vooraf van ons ontvangt. 

Kunnen we in gedeeltes betalen?

Ja het is mogelijk in gedeeltes te betalen. Dit gaat altijd in overleg.
Bel 06-4897 4500 en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Kunnen we met verzekeringspolissen betalen?

Ja, ook als de overledene verzekerd is, bij voorbeeld bij DELA, Yarden, Ardanta etc,  kunnen jullie altijd door ons de uitvaart laten verzorgen. 

Kapitaalverzekering
Had de overledene een verzekering die een geld bedrag uitkeert na overlijden, dan kunnen jullie zelf de polissen innen bij de verzekeringsmaatschappij.

Willen of kunnen jullie de polissen niet zelf innen, dan kunnen wij dat voor jullie doen. We maken dan een Akte van Cessie op waarmee je verklaart dat de verzekeraar ons rechtstreeks mag betalen. Voor het innen van polissen kunnen wij wel administratiekosten. Sommige oude polissen zijn afkomstig van verzekeraars die lang geleden zijn overgenomen of gefuseerd. Het kan behoorlijk veel tijd kosten om uit te zoeken bij welke maatschappij de polis tegenwoordig loopt. Informeer daarom altijd bij ons of er meerkosten zijn aan het innen van polissen. 

Is de waarde van de polissen hoger dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan krijgen jullie van ons of van de verzekeraar geld terug.
Is de waarde van de polissen lager dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan betalen jullie bij.

Naturaverzekering
Ook wanneer jullie een verzekering hebt die geen geld uitkeert maar producten en diensten, een zogenaamde naturapolis, kunnen wij de uitvaart verzorgen. Sommige naturaverzekeraars keren minder geld uit wanneer zij niet zelf de uitvaart verzorgen. Maar door de (veel) hogere tarieven die zij hanteren kunnen wij vaak nog steeds de uitvaart voordeliger uitvoeren. 

Is de waarde van de polissen hoger dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan krijgen jullie van ons of van de verzekeraar geld terug.
Is de waarde van de polissen lager dan de uiteindelijk uitvaartnota, dan betalen jullie bij. 

Wij willen de uitvaart regelen maar hebben niet de voldoende geld. Wat nu?

Als jullie wel de uitvaart willen regelen maar onvoldoende geld heeft, dan kunnen jullie mogelijk aanspraak maken op bijzondere bijstand. Bijzondere bijstand is er voor situaties waarin mensen kosten moeten maken zonder dat ze er wat aan kunnen doen. De bijzondere bijstand is er voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Kijk voor informatie op de website van uw gemeente.

Het is een misverstand om te denken dat, wanneer er onvoldoende geld is, de gemeente de uitvaart wel zal regelen. De gemeente regelt alleen een uitvaart als er niemand opdracht wil geven voor het verzorgen van de uitvaart. In dat geval regelt de gemeente de uitvaart maar zal de kosten daarvan altijd trachten te verhalen op de nabestaanden. Daarom is het verstandig om de uitvaart toch zelf te regelen. Want als jullie alles zelf regelen en er bijvoorbeeld voor kiezen om geen plechtigheid en/of condoleancebijeenkomst te houden dan kunnen jullie wel eens goedkoper uit zijn dan wanneer de gemeente de uitvaart voor jullie regelt met haar 'vaste' uitvaartondernemer. Krijgen wij vooraf een begroting?

Ja, jullie ontvangen vooraf een begroting, binnen 24 uur nadat jullie het overlijden bij ons hebben gemeld.

Moeten wij achteraf bij betalen?

In principe niet. Alleen zaken die vooraf niet bekend zijn, zoals de consumpties die na afloop van de crematiedienst worden gebruikt in de koffiekamer, worden op nacalculatiebasis gefactureerd.