Nu een uitvaart? Bel ons nu: 088 – 848 82 27
24/7 Online

Veelgestelde vragen: hoe werkt thuisuitvaart.nl

Hoe werkt ThuisUitvaart.nl

Geen plek vertrouwder en meer "eigen" dan thuis. Dat maakt de eigen woning dé ideale plek om in alle rust en vertrouwdheid afscheid te nemen van je dierbare. ThuisUitvaart.nl helpt jullie daarbij. Wij leveren alle hulp en benodigdheden om de overledene thuis op te baren tot de dag van het afscheid. Vervolgens wordt de overledene gecremeerd of begraven, net wat jullie wensen. Wij bieden namelijk 2 pakketten:

Thuisopbaring + crematie

Thuisopbaring + begrafenis

De meeste mensen die kiezen voor een thuisopbaring willen niet alleen afscheid in de eigen vertrouwde omgeving maar ook meer regie over de uitvaart. Speciaal voor hen heeft ThuisUitvaart.nl een pagina met allerlei praktische tips:

  • Hoe schrijf je zelf een afscheidsspeech?
  • Hoe verzorg je de overledene?
  • Hoe maak je zelf rouwdrukwerk?
  • Enzovoorts

Dat leidt niet alleen tot een veel persoonlijker maar ook een veel voordeliger uitvaart.

Een thuisuitvaart is uit te breiden met allerlei extra mogelijkheden, zoals:

  • Rouwkaarten
  • Bloemen
  • Zorg voor nabestaanden
  • Urn of assieraad

Hebben jullie nog vragen? Bel dan 088 – 848 82 27. We zitten voor je klaar, dag en nacht.

Is ThuisUitvaart.nl actief in heel Nederland?

Ja, we kunnen helpen met een begrafenis of crematie in heel Nederland. Wij werken samen met alle begraafplaatsen en crematoria. Nu zijn er inmiddels meer dan 100 crematoria en meer dan 4000 begraafplaatsen die allemaal verschillende tarieven hanteren. ThuisUitvaart.nl gaat uit van een gemiddelde prijs. Is het crematorium of begraafplaats van jullie keuze duurder, dan kan er een meerprijs gelden. Deze wordt zonder winstopslag doorberekend.  Jullie ontvangen altijd vóóraf een offerte.

Waarom zijn de tarieven van ThuisUitvaart.nl voordeliger dan elders?

ThuisUitvaart.nl maakt slim gebruik maakt van het reeds bestaande aanbod aan crematoria, begraafplaatsen en uitvaartpersoneel. We hebben geen personeel in loondienst maar werken met de beste lokale uitvaartbegeleiders, we zijn gevestigd in een eenvoudig kantoor en spenderen niet enorme bedragen aan tv commercials. Daarnaast maken we scherpe prijsafspraken met onze leveranciers en daar profiteren onze klanten van.

Kan ik ook van ThuisUitvaart.nl gebruik maken als ik een uitvaartverzekering heb?

Familie mag altijd zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart van hun dierbare regelt. Sommige verzekeraars keren minder geld uit, wanneer zij niet zelf de uitvaart mogen verzorgen. Maar dan nog is ThuisUitvaart.nl de voordeligere keuze omdat onze tarieven veel lager zijn. Het is altijd goed om bij de verzekeraar te informeren wat de consequenties zijn wanneer jullie voor een andere uitvaartverzorger kiezen. Maar laat je niets wijs maken. Jullie hebben altijd vrije keuze.


Kan ik mijn uitvaart nu al regelen, ook al speelt het overlijden (voorlopig) nog niet?

Ja dat kan. Neem daarvoor contact met ons op via e-mail (info@thuisuitvaart.nl) of bel 088 – 848 82 27. Wij sturen je dan ons opdrachtformulier. Betalen doe je pas later. 

Wie zit er achter ThuisUitvaart.nl?

ThuisUitvaart.nl is een site van Amstel uitvaarten, een landelijk werkende uitvaartorganisatie waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam. We werken samen met een netwerk van uitvaart professionals verspreid over heel Nederland. 

Al onze uitvaartverzorgers zijn ervaren, gediplomeerd en vakbekwaam. Als jullie kiezen voor ThuisUitvaart.nl zijn jullie dus altijd verzekerd van een perfect verzorgde crematie of begrafenis tegen een zeer scherpe prijs!

ThuisUitvaart.nl is opgericht om mensen te helpen de regie over de uitvaart in eigen hand te houden. De regie over de uitvaart kunnen jullie zelf in handen houden door de overledene thuis op te baren. Zo kun je op elk gewenst moment bij de overledene zijn, ben je niet afhankelijk van openingstijden van een uitvaartcentrum, zorg je zelf voor een hapje of drankje voor belangstellenden. Dat scheelt enorm in de kosten. Verder zijn er veel dingen die jullie zelf kunnen doen. Bij ons kun je die taken laten regelen die minder interessant zijn zoals afspraken met leveranciers, logistiek. Dat leidt niet alleen tot een veel persoonlijker maar ook een veel voordeliger uitvaart. En omdat we jullie zorgvuldig begeleiden kun je er zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet. 

Amstel uitvaarten werd opgericht begin 2017 door directeur Peter van Schaik. Van Schaik heeft Economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is tevens in het bezit van het vakdiploma Uitvaartondernemer. Al sinds 1996 is Peter van Schaik actief in de uitvaartbranche met websites zoals uitvaart.nl, condoleance.nl, uitvaartmarkt.nl, uitvaartverzekering.com etc. Amstel uitvaarten is geregistreerd bij de KVK onder nummer 68446047.
Wie voert de uitvaart uit?

ThuisUitvaart.nl werkt met een groep van speciaal geselecteerd uitvaartpersoneel verspreid over heel Nederland. Wil je vooraf kennis maken? Bel ons dan voor een vrijblijvende afspraak: 088 84 88 227.

Waarom een Thuis Uitvaart?

Niets is zo vertrouwd als thuis. Geen wonder dat je een intieme gebeurtenis als een geboorte maar ook een overlijden juist daar wilt laten plaatsvinden.  Ook na de dood kun je ervoor kiezen bij de overledene te blijven. In je eigen huis bepaal je zelf wanneer en hoe lang je je bij de overledene wilt zijn, wie er wel of juist niet op bezoek komen, welke muziek je afspeelt en zorg je zelf voor je gasten. Dat is niet alleen veel vertrouwder maar scheelt ook enorm veel geld.